100 things about me

Hans Henrik H?jberg is asking people to write 100 things about themselves, and submit it to him. So I did, and here it is, in danish.

1.Jeg er en ex-n?rd. 10 ?r i IT-branchen, og nu laver jeg noget helt andet.
2.Jeg har en motorcykel, men ingen bil.
3.Mit fjernsyn er gemt v?k, ellers ser jeg nemlig for meget TV.
4.Jeg er ?konomisk uafh?ngig (mest fordi mig og min k?reste bor p? 65 m2, for 2500 kr/md).
5.Jeg er f?dt n?jagtig samme dag som Kronprins Frederik (26. maj 1968).
6.Jeg har verdens s?deste k?reste.
7.Hun har lige taget MC-k?rekort og overvejer at k?be sig en MC selv.
8.Men faktisk vil jeg hellere cykle ? for kondiens skyld.
9.Kondi er vigtigt for mig ? jeg er aerobic instrukt?r i Form&Fitness i min fritid.
10.Det er sjovt at st? foran 25 kvinder, som g?r n?jagtig hvad de f?r besked p?.
11.Faktisk kan man f? kvinder til n?sten hvad som helst, bare man truer dem med armb?jninger.
12.Jeg elsker at l?re.
13.Det eneste der er bedre end at l?re, er at l?re samtidigt med at man bliver underholdt.
14.Jeg har l?rt, at man ikke kan l?re nogen noget. Man kan kun s?tte folk i situationer hvor de l?rer sig selv noget. Og det pr?ver jeg at leve efter.
15.Man kan heller ikke hj?lpe nogen. Det har Trine Bryld engang sagt (hende fra P4). Det pr?ver jeg ogs? at leve efter
16.Jeg har lige tilbragt 6 m?neder uden arbejde. Det burde alle pr?ve.
17.Jeg har aldrig v?ret s? meget mig selv som jeg er lige nu.
18.Jeg l?ser ret meget. Typisk 2-3 b?ger om ugen.
19.Jeg ejer ca. 1500 b?ger.
20.Et par rigtig gode b?ger: ?Life after god? af Douglas Coupland, ?Choke? af Chuck Palahniuk og ?The world according to Garp? af John Irving.
21.B?ger jeg har l?st mere end 10 gange: ?Dune? af Frank Herbert? og Cryptonomicon af Neal Stephenson.
22.Til sammen ejer min k?reste og jeg over 2000 b?ger. Og ja, de st?r i alfabetisk orden. Normalt er vi rodede, men her er vi ordnede.
23.Jeg er IKEA-fan.
24.Min mor er gr?ker.
25.Min far var dansker.
26.Jeg er f?dt i Tunesien.
27.Jeg er d?bt p? Rhodos.
28.Jeg voksede op i Spanien og Danmark.
29.Jeg elsker musik. Mike Oldfield, Pink Floyd, CV J?rgensen, Kate Bush, Zero7 og den slags.
30.Jeg kan citere CV J?rgensen, Monty Python og alt muligt andet i timevis. Dead parrot skecth, anyone..?
31.Jeg kan Jules’ tale fra Pulp Fiction udenad. ?The path of the righteous man is beset on all sides? osv… (Ezekiel 25:17).
32.Til geng?ld kan jeg ikke huske f?dselsdage og navne. Jeg har folks f?dselsdage st?ende i min kalender,s? det problem er l?st. Til geng?ld render jeg hele tiden ind i folk som som jeg burde kende, men ikke kan huske hvad hedder. Det kan godt blive lidt akavet.
33.Film: Yes!
34.Jeg har ratet over 700 film p? imdb. Battlefield Earth er den eneste jeg har givet ?1?. Der er 25 film der har f?et 10, bl.a. ?Down By Law? af Jim Jarmusch, Moulin Rouge (Baz Luhrman) og Fantasia/2000 (Disney).
35.Den seneste film jeg har set er Catch me if you can. Den fik 7.
36.Jeg plejer at g? uden om film der er ?Based on a true story?, men den var god.
37.Jeg tror, at mennesker er nemme. Vi vil kun en ting, og det er at v?re glade.
38.Min ambition er, at folk omkring mig er lidt gladere end de ville v?re, hvis jeg ikke var der.
39.Jeg f?r rigtig mange ideer.
40.Jeg er i gang med at f?re nogle af dem ud i livet: http://www.positivesharing.com/projects.htm
41.Jeg er overrasket over, at det spirituelle fylder mere og mere i forretningsverdenen.
42.Og s? er jeg overrasket over, at det spirituelle fylder mere og mere i mit liv.
43.Jeg elsker at opdage, at jeg kan noget jeg ikke vidste jeg kunne. For nylig har jeg f.eks. opdaget at jeg kunne male (alts? malerier), danse moderne dans og skrive (noveller og s?dan noget).
44.Jeg elsker at opdage at jeg t?r noget, jeg troede jeg ikke turde. I sidste uge pr?vede jeg teatersport for f?rste gang. Og jeg overreskede mig selv ved at turde.
45.Sidste ?r opdagede jeg kuren for rutschebaneskr?k: Pr?v dem, pr?v dem og pr?v dem igen (men vildere og vildere og vildere). F?r var jeg rutschofobiker, idag er jeg fan.
46.Det jeg er allermest bange for i dag: At skulle stille mig op foran andre mennesker og synge. Aaaaargh! Det vil jeg l?re en af dagene.
47.Jeg tror p? det positive. At man altid skal se s? lyst p? tingene som muligt.At man skal give det negative s? lidt opm?rksomhed som muligt.
48.P? min blog skriver jeg kun om positive ting. Jeg anmelder f.eks. kun gode b?ger. Hvem gider spilde tid p? de d?rlige.
49.Jeg elsker det dansk som kommer fra de gamle Anders And blade. Udtryk som ?Kattens?, ?For syv s?ren?, ??v, ?v og tre gange ?v? og ?fortr?ffeligt?. Det holder.
50.Jeg synes ogs? at det dansk der kommer fra B?rneradioen idag er fedt.
51.Jeg elsker at v?re K?benhavner. K?benhavn er ?min by?.
52.?rhus er ogs? fed. Mit f?rste IT-konsulentjob var 3 m?neder henover sommeren i ?rhus.
53.Jeg har studeret i Odense. Dengang syntes jeg Odense var fed, og br?d mig ikke om K?benhavn. I dag er det omvendt.
54.Jeg har l?rt, at det med penge altid g?r i orden. Jeg har bekymret mig om min ?konomi masser af gange, men p? en eller anden m?de s? flasker det sig altid.
55.Det samme med bolig. Jeg har pr?vet at mangle noget at bo i akut flere gange ? det g?r ogs? altid i orden.
56.Faktisk kan det sj?ldent betale sig at bekymre sig. ?It’s amazing how much trouble you can get yourself out of, simply by assuming that everything will be fine. And how much trouble you can get yourself into by assuming the opposite.?
57.Det citat kommer fra min favorittegneserie, ?The Sandman? af Neil Gaiman.
58.Og det er faktisk rigtigt: Nogen gange er det s?dan for mig, at jo mere jeg k?mper for at opn? noget, jo mindre sker der. N? jeg slapper af og lader tingene ske ? s? kommer de.
59.Jeg kan enormt godt lide at hj?lpe folk.
60.Navnet ?Alexander? betyder ?benbart ?den der hj?lper?.S? det passer jo meget fint.
61.Min far ville have at jeg skulle hede ?Karl?. Det blev heldigvis ikke til noget.
62.Jeg har nogle gange den der dr?m hvor man er kommet til at g? hjemmefra uden t?j p?, og st?r n?gen blandt en masse andre mennesker.
63.Jeg synes hunde er s?de, og beagles er s?dest.
64.Min yndlingstegneseriehund: Nuser. (Yes, en beagle).
65.Min favoritrestaurant: ?El Porron? i Vendersgade. De har serveret Tapas siden l?nge f?r Tapas blev trendy. Pr?v is?r deres ?Albondigas? (sm? k?dboller) eller deres ?Gambas al Ajillo?(rejer i hvidl?g).
66.Jeg har engang pr?vet at v?re tavs i 48 timer. Det var godt nok sp?ndende. At kunne vende blikket indad, og opdage hvad jeg bar rundt p? inde i hovedet. Det skulle alle have lov at pr?ve.
67.N?ste generation Kjerulf er sikret, i skikkelse af min supernev? David (som er 3 ?r). Han er godt nok s?d og k?n og klog osv. Vi snakker allerede nu om hvad vi skal bruge pengene fra hans Nobelpris til.
68.Hvis du vil ha’: Giv! Endnu en ting jeg har l?rt.
69.Noget af det smukkeste jeg nogensinde har set: Indflyvning til Z?rich p? et Swissair-fly fra Boston. Tidlig morgen, solen var lige st?et op, f? skyer p? himlen. Flyver henover et bjerglandskab der ligner noget fra et eventyr. Morgentr?thed, solopgangslys, t?ge i dalene, et slot p? en bjergtop. Wow.
70.Jeg skiftede fra ski til snowboard for fem ?r siden, og jeg g?r aldrig tilbage igen. Snowboarding er nemmere og sjovere. Og s? har man bl?de st?vler p? i stedet for de h?rde alpinskist?vler.
71.Har v?ret p? ski i Frankrig med tre tyskere, hvor alt blev omd?bt til tyske navne. Alpe d’Huez blev til Alpe de Hutz, osv. Man skal nok have v?ret der, for at synes at det er sjovt, men det gjorde vi.
72.Jeg venter alt for l?nge med at g?. Det g?lder b?de k?rester, og d?rlige jobs.
73.Jeg er en af dem der lever for at spise ? og ikke omvendt.
74.Mente engang at alle de rigtig gode ting i livet starter med S. Jeg mener: Sex, Snowboarding, salsa, sushi, sove, spise.
75.Jeg elsker at danse, og jeg kan ikke danses tr?t. S? l?nge der er god musik p?, er jeg p?.
76.Da jeg var kn?gt var jeg vild med trylletricks. Jeg var herred?rlig til at trylle, men jeg kunne enormt godt lide at vide hvordan et trick blev udf?rt.
77.Jeg var ogs? helt syg med lego.
78.For et par ?r siden k?bte jeg et Lego Mindstorms s?t, som jeg har leget med n?jagtig 1 gang.
79.Jeg var meget genert og temmelig akavet da jeg gik i gymnasiet. Heldigvis havde jeg nogen enormt s?de klassekamerater.
80.Jeg var i det hele taget en meget stille teenager. Til geng?ld fik jeg revanche, og tog mine teenage-?r da jeg var sidst i tyverne.
81.To af mine idoler er Harpo Marx og Richard Feynman. En nobelpristager og en mand som gik ud af skolen midt i 2. klasse. Hvad har de til f?lles? De levede deres liv fuldt ud, og var ikke bekymrede om hvad andre t?nkte om dem. De har ogs? gjort rigtig mange mennesker gladere.
82.Jeg beundrer ogs? Niels Bohr meget, fordi han var s? klog, og samtidigt et meget rart meneske. Han sagde aldrig noget grimt om nogen.
83.Jeg er lidt en adrenalinjunkie. Jeg har pr?vet whitewaterrafting, bungee jump, paragliding, parasailing, canyoning oma. Jeg elsker den intense fokusering der er mens man g?r det, og den ro og nydelse der er n?r det er overst?et.
84.Jeg har v?ret med i Jeopardy, hvor jeg t?rrede gulv med mine modspillere – og s? tabte det hele i finalen.
85.Da jeg var en fattig studerende k?bte jeg altid tegneserier og b?ger i antikvariater. Nu k?ber jeg dem i Fantask eller p? Amazon.
86.Faktisk synes jeg aldrig jeg har v?ret fattig. Jeg har altid haft alt hvad jeg beh?ver, selv dengang jeg var p? SU og ikke andet.
87.Faktisk synes jeg at jeg har v?ret meget priviligeret, og jeg er afsindig taknemmelig for mit liv.
88.Jeg tror p? at jeg kan, indtil det modsatte er bevist.
89.Jeg er meget taknemmelig overfor en studiekamerat, som engang fortalte mig om forskellen p? avanceret og kompliceret, og p?pegede at noget sagtens kan v?re avanceret uden at v?re kompliceret. Den lektion har jeg tit t?nkt tilbage p?, og den kan bruges i mange sammenh?nge.
90.Jeg elsker amerikansk morgenmad. Pandekager, bacon, spejl?g (sunny side up), p?lser osv.
91.Jeg elsker at starte nye projekter.
92.N?r jeg er til fest drikker jeg helst ?vle-b?vle eller vodka og Red Bull.S? en spegep?lsemad og en liter vand inden jeg g?r i seng, og s? f?r jeg ikke t?mmerm?nd.
93.Hvis nogen dummer sig i trafikken n?r jeg kommer cyklende (g?r lige ud foran mig eller s?dan noget), smiler jeg til dem og k?rer videre. Det kan jeg desv?rre ikke p? min motorcykel, p.gr.a. styrthjelmen.
94.Jeg tror verden er tilf?ldig, og det mindsker ikke verdens sk?nhed ? tv?rtimod.
95.Engang var jeg helt vild med Richard Clayderman.
96.Da min k?reste og jeg blandede vores pladesamlinger (alts? LP’erne), opdagede vi at vi begge to havde den samme plade med Los Paraguayos(!). Min k?reste anede ikke hvor hendes kom fra, min er k?bt p? tilbud for 5 kr. for 15 ?r siden, og aldrig h?rt siden.
97.Jeg f?r v?de ?jne hvert ?r under Disneys juleshow, n?r de italienske kokke synger ?nuuuuuu er det nat…?.
98.Jeg har ikke mange traditioner, men jeg skal se Disneys juleshow, Dronningens nyt?rstale og 90-?rs f?dselsdagen. Hvis jeg kan, vil jeg ogs? meget gerne se ??llet blev hans sk?bne? (the fatal glass of beer), nyt?rsaften.
99.Jeg elsker at give gaver.
100.Jeg elsker at f? gaver.

One thought on “100 things about me”

  1. Cap Kierulff here! 19 March 03
    Los Angeles. California USA
    As one of Alexander’s 11,000+ Kjaerulf-Cousins World-Wide, I must tell the World that "Alex"
    must be one of the "Sharpest" Kjaerulf-Family-Members that I know of! I have not met Alex in person, & maybe it’s not meant to be (because I am 84-yrs-old!), but from what I see of his Website, then, as they say, "the sky’s the limit!" You can check-out my (Cap’s) personal contribution to our Family-Website, by visiting http://www.kiermeet.com – where I have posted the basic-vital-statistics of each of our 11,000 known Cousins in the "Family-Tree" shown in the top-horizontal-Menu on the Home-Page. Alex K is listed on TCK-page-116 and I (Cap K) am listed on TCK-page-37, all 11,000 of us listed in exact Genealogical-Order based on the first known Anders Kjaerulf who lived 600-yrs-ago. Click also on all other items to see what our World-Wide Extended-Family is doing to promote friendship among all living Kjaerulf-Cousins! My personal email address is = kierulf-cap@juno.com = Thanks for Reading!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.